Ζηρίνειο: Σώστε την ουσία και τα προσχήματα ΤΩΡΑ…
Ο στίβος συνεχίζει να διώκεται χωρίς σταματημό. Η καταστροφή στο Ζηρίνειο αποτελεί ένα ακόμα παράδειγμα. Απαραίτητη η ανώτατη πολιτική παρέμβαση για να σωθεί το ταρτάν.
Ο στίβος συνεχίζει να διώκεται χωρίς σταματημό. Η καταστροφή στο Ζηρίνειο αποτελεί ένα ακόμα παράδειγμα. Απαραίτητη η ανώτατη πολιτική παρέμβαση για να σωθεί το ταρτάν.
«Τολμώ να ελπίζω ότι το έργο τούτο θα συμβάλλει εις την ψυχικήν και σωματικήν διάπλασιν της νέας γενεάς από την οποίαν πολλά αναμένει η Ελλάς… Η ενίσχυση και η συμπάθεια με τας οποίας οι κάτοικοι της Κηφισιάς περιέβαλαν το έργον τούτο αποτελούν την καλυτέραν εγγύηση δια την επιτυχίαν του επιδιωκόμενου σκοπού υπέρ της Ελληνικής νεολαίας ήτις αποτελεί την ελπίδα της πατρίδος», είπε ο Ιωάννης Ζηρίνης στα εγκαίνια του σταδίου της πόλης στις 12 Ιουνίου 1932.
Ακριβώς 90 χρόνια μετά, ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος αποφάσισε, είτε δεν απέτρεψε, την καταστροφή του χώρου άθλησης της νεολαίας για την οποία ο Ζηρίνης αγόρασε έκταση και τη χρηματοδότησε για δημιουργία σταδίου, γιατί πρέπει να επεκταθεί το γήπεδο ποδοσφαίρου! Βλέπετε η ποδοσφαιρική ομάδα έχει αγώνα για τον Champions Leaque, ενώ ο Μίλτος Τεντόγλου έχει… «μπαρμπούτσαλα»…
Ανοσιούργημα και προσβολή στον κορυφαίο άλτη του κόσμου στο μήκος, Μίλτο Τεντόγλου που ανήκει στον ΓΣ Κηφισιάς. Αλλά δεν είναι μόνον ο Μίλτος Μια πλειάδα κορυφαίων πρωταθλητών που ανέβασαν τη σημαία στον ιστό σε διεθνείς διοργανώσεις ανήκαν στο σύλλογο. Μία κυψέλη αθλητισμού ουσιαστικά εκπαραθυρώνεται. Πάμπολλα παιδιά στις Ακαδημίες των συλλόγων στίβου που γυμνάζονται εκεί, λαμβάνοντας από νεαρή ηλικία τα μηνύματα της προσπάθειας, της αλληλεγγύης, της συναδέλφωσης χάνουν τον προσανατολισμό τους, αφού στην ευρύτερη περιοχή έστω και αν είναι εκτεταμένη, δεν υπάρχουν αλλού αντίστοιχοι χώροι άθλησης. Και να πει κανείς πως ο Δήμος είναι περιορισμένος;
Τόση έκταση έχει ο Δήμος – Γιατί στο Ζηρίνειο;
Ο Δήμος Κηφισιάς καταλαμβάνει έκταση περίπου 26.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων(!) και περιλαμβάνει τις: Νέα Κηφισιά, Αδάμες, Κάτω Κηφισιά, Στροφύλι, Κεφαλάρι, Πολιτεία, Αλώνια, Κ.Α.Τ. , Καλυφτάκι Πανόραμα, Αστυ Αιγυπτιωτών, Εργατικές Κατοικίες, Βαρειές, Συνοικισμό Πελοποννησίων. Σε όλη αυτή την εκτεταμένη έκταση δεν υπάρχει ένας χώρος για να ικανοποιηθεί η «πρεμούρα» δημιουργίας ενός γηπέδου αμιγώς ποδοσφαιρικού; 110μ, ένας μαντρότοιχος και κάποια αποδυτήρια αρκούν…
Δυστυχώς ο στίβος διώκεται, άγνωστο γιατί. Όχι σήμερα, αλλά εδώ και χρόνια. Να θυμίσουμε ότι το Καραϊσκάκη καταστράφηκε, όπως και το βοηθητικό του για να γίνει το ποδοσφαιρικό γήπεδο. Αν υπήρχε στο νέο Καραϊσκάκη και ο στίβος τί θα γινόταν; Η Ρόμα και η Λάτσιο φερ’ ειπείν πώς καταδέχονται να παίζουν στο Ολύμπικο; Η μεγαλύτερη ΕΑΣ της χώρας λοιπόν με τα περισσότερα σωματεία έμεινε χωρίς στάδιο.
Αλλά δεν είναι μόνον το Καραϊσκάκη. Το κλειστό της Παιανίας μαραζώνει εδώ και χρόνια. Στην Πάρνηθα υπήρχε δεκαετίας πριν ένα στάδιο για να κάνουν προπόνηση οι δρομείς με μεγαλύτερη φυσική πρόσληψη οξυγόνου λόγω υψομέτρου. Τα ίδια κι εκεί. Παντού τα ίδια και τώρα το Ζηρίνειο.
Οι ευθύνες της Πολιτείας και κυρίως της αθλητικής ηγεσίας είναι τεράστιες. Απαιτείται ΕΔΩ και ΤΩΡΑ άμεση παρέμβαση του κ. Αυγενάκη για να σωθεί η ουσία, αλλά και τα προσχήματα. Και τίθενται και δύο απορίες.
Ο ΓΓΑ που είναι άνθρωπος βγαλμένος απ τον αθλητισμό τί λέει για όλα αυτά; Εχει να πει κάτι; Η «αντιπολίτευση» στο στίβο που ήταν άνθρωποι συμπολιτευόμενοι και κόπτονται για την πρόοδο του αθλήματος θα τοποθετηθούν για τις ενέργειες του Δήμου Κηφισιάς;