Opinion time
Η Ιωάννα Σιώμου έκανε έναν απολογισμό για τη σεζόν. Στα θετικά ήταν τα καμπ σκυταλοδρομιών. Ο στόχος είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024.

Opinion time: Η Ιωάννα Σιώμου

Η Ιωάννα Σιώμου είναι συντονίστρια του ΣΕΓΑΣ στις ταχύτητες και τα εμπόδια και ομοσπονδιακή προπονήτρια γυμνάζοντας μεταξύ άλλων τις πρωταθλήτριες Ελισάβετ Πεσιρίδου, Τατιάνα Γκούσιν και την Μαυροβούνια Μαρίγια Βούκοβιτς.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Η Ιωάννα Σιώμου έκανε έναν απολογισμό για τη σεζόν. Στα θετικά ήταν τα καμπ σκυταλοδρομιών. Ο στόχος είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024.

Η συντονίστρια ταχυτήτων και εμποδίων του ΣΕΓΑΣ  τόνισε ότι οι προπονητικές συγκεντρώσεις θα συνεχιστούν και το πλάνο είναι η μεγαλύτερη δυνατή εκπροσώπηση των Εθνικών ομάδων σκυταλοδρομιών σε δύο χρόνια από τώρα στο Παρίσι. Επίσης, η ομοσπονδιακή προπονήτρια ανέφερε την ανάγκη να υπάρξει συντονισμός με τους προπονητές και τη Διοίκηση, πρώτον να συνεχιστεί η συνάντηση επίλεκτων ανά ΕΑΣ και δεύτερον είτε μέσω Περιφερειών ή Νομών να υπάρξει ανίχνευση ταλέντων.

«Ξεκινήσαμε αυτή την ιδέα με τον συντονισμό που συζητιόταν θα έλεγα τα τελευταία δέκα χρόνια. Το έλεγαν πολλοί προπονητές στη διάρκεια κυρίως, αγώνων. Ότι θα έπρεπε να δοθεί η δυνατότητα στον προπονητή να εκφράσει όλες του τις γνώσεις, όλες τις ελλείψεις που υπάρχουν, να μπορέσει να δοθεί λόγος στον προπονητή. Η Διοίκηση του ΣΕΓΑΣ και ιδιαίτερα ο αντιπρόεδρος Κώστας Κεντέρης έδωσαν σάρκα και οστά σε αυτή την ιδέα, καθιερώνοντας το θεσμό του Συντονιστή.

Με την διάρθρωση την καινούρια του ΣΕΓΑΣ, είμαστε πέντε συντονιστές, τεχνικοί που γνωρίζουμε από μέσα τι γίνεται στον τομέα του ο καθένας, καθώς είμαστε ενεργοί προπονητές.

Τα προβλήματα που υπάρχουν, αλλά και ιδέες, προτάσεις κ.λπ. έχουν καταγραφεί και καταγράφονται- πράγμα πρωτόγνωρο για όλους μας- ώστε να ενημερώνονται σωστά η διοίκηση και να βοηθήσουμε έτσι όλοι στην εξεύρεση λύσεων και στην υλοποίηση των κατάλληλων ιδεών και προτάσεων.

Γιατί για παράδειγμα για κάποιο πρόβλημα στο στάδιο της Δράμας δεν θα μπορούσε να υπάρχει άλλος τρόπος να το γνωρίζει η Διοίκηση, παρά μέσα από τον συντονισμό. Φέτος, μετά την καταγραφή των προβλημάτων καταφέραμε να δοθούν λύσεις κυρίως, υλικοτεχνικής υποδομής.

Στη συνέχεια οργανώσαμε τα καμπ.

Ο τομέας ο δικός μου, των ταχυτήτων, επειδή αποτελείται κυρίως, από σπρίντερ και εμποδιστές δώσαμε μεγάλη βάση στις σκυταλοδρομίες.

Και αυτό το κάναμε για να ξεχωρίσουμε τους τοπ αθλητές μας, τους κορυφαίους μας σπρίντερ.

Μέσα από την ομαδικότητα, το καμπ και την κοινή προετοιμασία να μπορέσουν αυτά τα παιδιά να εξελιχθούν και ατομικά, δηλαδή να βελτιωθούν σαν μονάδες και να βοηθηθούν μέσα από τις σκυταλοδρομίες για να πάρουν τα προνόμια, αλλά και κυρίως να πλασαριστούν στις εθνικές ομάδες, ώστε να μπορέσουν να ταξιδέψουν για αγώνες και να πάρουν εμπειρίες.

Έτσι, είδαμε ομάδα σκυταλοδρομίας στους Μεσογειακούς Αγώνες, στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Σκυταλοδρομιών, στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Μακάρι να είχαμε και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Είναι ένα βήμα που θέλει πολλή δουλειά, όπως και η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες, που είναι ο πρωταρχικός μας στόχος.

Έχουμε μιλήσει για τρία χρόνια πολλής δουλειάς και πλάνο με στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Θέλουμε στο Παρίσι αν είναι δυνατόν να εκπροσωπηθούμε από τέσσερις ομάδες.

Ξέρουμε ότι είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο, αλλά πιστεύω ότι μέσα από τα καμπ και τη συνεργασία όλων όλα γίνονται. Φέτος οργανώσαμε τρία καμπ, το ένα εκτός Αθηνών, στην Κεφαλονιά.

Όπου εκεί με τη βοήθεια της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και των τοπικών φορέων εκεί, οργανώσαμε κάτι πάρα πολύ καλό και ήταν όλοι ευχαριστημένοι. Βάλαμε τις βάσεις φέτος. Πιστεύω ότι τα παιδιά είδαν ότι μπορεί να γίνει πολύ καλή δουλειά και μέσα από την ομάδα να διακριθούν. Κάτι ανάλογα θα γίνει και τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Τη νέα σεζόν δεν θα γίνει το ίδιο. Πλέον έχουμε δει ποιοι είναι οι σκυταλοδρόμοι και οι ομάδες θα συγκροτηθούν με βάση αυτούς που δουλέψαμε από πέρσι και επιπλέον δύο άτομα.

Δηλαδή έξι αθλητές, που θα προσπαθήσουν να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα σε δύο χρόνια στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. Φυσικά αν έχουμε κάποια αξιοσημείωτη επίδοση από κάποιον, εννοείται πώς θα ενταχθεί και εκείνος ή εκείνη.

Τώρα σε ό,τι αφορά ελλείψεις, η πιο βασική είναι τα στάδια.

Έχουμε για παράδειγμα την ταλαντούχα εμποδίστρια Νικολέτα Αντωνιάδη, που έκανε και πανελλήνιο ρεκόρ και δεν έχει στάδιο.

Πρέπει να γίνει φέτος προσπάθεια από εμάς, τους συντονιστές και τους υπόλοιπους προπονητές ανά Νομούς ή Περιφέρειες- θα το δούμε αυτό, θα το συζητήσουμε με τη Διοίκηση– να γίνονται μικρά καμπ, ώστε να μη χρειάζονται και μετακινήσεις, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε ανίχνευση ταλέντων.

Έτσι, στο δικό μου τομέα να υπάρχει η δυνατότητα να εντοπιστούν και να επιλεγούν οι σπρίντερ και οι εμποδιστές και να παρακολουθούμε την πορεία τους.

Προς την κατεύθυνση αυτή ξεκίνησε φέτος το πρόγραμμα με τους επίλεκτους ανά ΕΑΣ και αυτό θα συνεχιστεί γιατί είναι σε πολύ καλή βάση και έγινε αποδεκτό από όλους.

Έχουμε δει τι λειτουργεί σωστά και θα το ενισχύσουμε και πιστεύω ότι θα δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη και θα γίνουμε πιο δυνατοί μέσα από αυτά», κατέληξε η Ιωάννα Σιώμου που γυμνάζει ανάμεσά στις αθλήτριές της στο γκρουπ, τρεις πρωταθλήτριες.

Την Ελισάβετ Πεσιρίδου στα 100μ. εμπόδια, την Τατιάνα Γκούσιν στο ύψος και την Μαυροβούνια Μαρίγια Βούκοβιτς, που φέτος έφθασαν στην κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Η Ιωάννα Σιώμου ανέλαβε από πέρσι αυτό τον νευραλγικό τομέα και σε μικρό χρονικό διάστημα έγινε το πρώτο θετικό βήμα με τη συμμετοχή τριών ομάδα σκυταλοδρομίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο.

Φωτογραφία: Stivostime

 

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία

Το άρθρο δεν έχει ακόμα βαθμολογηθεί.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο: