Social time: Το νέο τραγούδι του Μπολτ, στην Ελλάδα το… επί κοντώ Μόρις και Μόζερ
Η Σάντι Μόρις ανέβασε φωτογραφίες στα social από τις διακοπές της στη Ζάκυνθο και η Αντζέλικα Μόζερ είναι στην Κω. Τα μηνύματα της Αντέλ Τρέισι και της Έρρικας Πρεζεράκου.
Το Stivostime «αλίευσε» φωτογραφίες από τα social media αθλητών και αθλητριών από την Ελλάδα και το εξωτερικό και σας τις παρουσιάζει.
Το Stivostime εγκαινίασε μια νέα στήλη, το Social time, και κάθε Παρασκευή θα επιλέγει τις 10 καλύτερες φωτογραφίες από τα social media.
Σήμερα το Social time νο3.
Στις 6 Οκτωβρίου ήταν η παγκόσμια ημέρα δυσλεξίας και η Τζαμαϊκανή πρωταθλήτρια Αντέλ Τρέισι είναι πρέσβειρα και ανέβασε ένα μήνυμα στον προσωπικό της λογαριασμό στο Ίνσταγκραμ. «Ως περήφανος δυσλεξικός και πρεσβευτής του @bdadyslexia, γνωρίζω ότι με κάθε πρόκληση που παρουσιάζει η δυσλεξία, υπάρχει επίσης μια δύναμη που μπορεί να βρει κανείς. Για μένα, το να ξεπερνάς τα εμπόδια σημαίνει να συνεχίζω να αναπλασιώνω την αφήγηση του τι σημαίνει να είναι νευροδιαφροποιημένος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ήταν τόσο ενθαρρυντικό να εμφανιστώ σε ένα από τα εντυπωσιακά πέρσι έργα @jr @insideoutproject που ονομάζεται «Beautiful minds». Η @amazingdyslexic εργάστηκε σκληρά για να συντονίσει αυτή την εμφάνιση και να αποδείξει ότι η δυσλεξία δεν αποτελεί εμπόδιο στην επιτυχία. Η κοινωνία χρειάζεται τέτοιου είδους στοχαστές…», έγραψε η αθλήτρια των 800μ. που φέτος άλλαξε υπηκοότητα, αφού αγωνίζονταν μέχρι πρότινος με τη Βρετανία.
Μπορεί τις τελευταίες ημέρες να βρίσκεται στην Αίγυπτο που συνεχίζει τις διακοπές της, αλλά την περασμένη εβδομάδα η Σάντι Μόρις επισκέφθηκε την Ελλάδα. Η Αμερικανίδα παγκόσμια πρωταθλήτρια του επί κοντώ φέτος στο Βελιγράδι, πήγε στη Ζάκυνθο. Ανέβασε φωτογραφίες και βίντεο από το νησί του Ιουνίου και έγραψε πώς «Ποιο είναι το πιο όμορφο μέρος που έχετε δει ποτέ; Νομίζω ότι η Ελλάδα μετακινήθηκε στο νο1».
Δύο κορυφαίες αθλήτριες, η Μουτζίνγκα Καμπούντζι και η Μαλάικα Μιχάμπο μετά από μια μεγάλη σεζόν με αγώνες, αποφάσισαν να κάνουν τις διακοπές τους. Επέλεξαν ιδιαίτερα μέρη που επισκέφθηκαν και ανέβασαν σχετικές φωτογραφίες στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο Ίνσταγκραμ. Η Καμπούντζι πήγε στο Νεπάλ και η Μιχάμπο στα Μάτσου Πίτσου, στο μακρινό Περού. Η Ελβετίδα Καμπούντζι κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 60μ. στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στο Βελιγράδι και το χρυσό μετάλλιο στα 200μ. στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο, ενώ στην ίδια διοργάνωση πήρε το ασημένιο στα 100μ. Από την άλλη η Γερμανίδα Μιχάμπο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Γιουτζίν και το ασημένιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο.
Ο Γερμανός παγκόσμιος πρωταθλητής του ακοντισμού το 2017, Γιοχάνες Φέτερ είχε μια γεμάτη εβδομάδα. Έκανε σκοποβολή, έπαιξε ποδόσφαιρο και ένα βίντεο με γκολ που πετυχαίνει από το κόρνερ έγινε viral. Έκανε όμως και ένα πείραμα. Κάθισε σε αναπηρικό καροτσάκι και όπως έγραψε στα social media: «Αλλαγή προοπτικών: Μαζί με το πολιτικό μας κόμμα @freie_waehler_offenburg κάναμε ένα αυτοπείραμα για να δούμε αν η πόλη μας είναι χωρίς εμπόδια. Συμπέρασμα: Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να βελτιωθούν, τα χέρια μου πονάνε, το σώμα μου πονάει και είμαι χαρούμενος που είμαι υγιής».
Η Έρρικα Πρεζεράκου, η παλιά πρωταθλήτρια του επί κοντώ, ανέβασε ένα μήνυμα στον προσωπικό της λογαριασμό που το συνόδευσε μια φωτογραφία όταν έκανε πρωταθλητισμό και το αγαπημένο της αγώνισμα.
«Στον πρώτο αγώνα επί κοντώ της ζωής μου (στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας)… όλα μου φαινόντουσαν καινούργια περίεργα διαφορετικά από ότι είχα ζήσει μέχρι εκείνη την στιγμή.
Το ταρτάν, οι κριτές, το κοντάρι, οι φωτογράφοι, οι άνθρωποι στην κερκίδα, οι προπονητές, οι δημοσιογράφοι, οι αθλητές στα αλλά αγωνίσματα…
Όμως ήμουν ήρεμη μέσα μου ότι βρίσκομαι στο σωστό σημείο την κατάλληλη στιγμή και το βλέμμα μου ήταν στραμμένο τόσο ξεκάθαρα στο πήχη…
ερωτευμένη… με το επί κοντώ…
Πολλές φορές σκέφτηκα ποσό τυχεροί είμαστε τις περιόδους της ζωής μας που επιτρέπουμε να ερωτευτούμε έναν στόχο μας και να δώσουμε όλο μας το είναι .. χωρίς να μας νοιάζει το αποτέλεσμα…
Τότε με ένα μαγικό τρόπο μας το ανταποδίδει…».
Η Άμπι Στάινερ εκτός από μια εξαιρετική σπρίντερ, τραβάει το φωτογραφικό φακό και για την ομορφιά της. Η Αμερικανίδα σπρίντερ πάντως, δεν φαίνεται να έχει και η ίδια πρόβλημα με τον φακό. Ανέβασε φωτογραφίες στον προσωπικό της λογαριασμό στο Ίνσταγκραμ φορώντας τα εσώρουχά της. Βροχή έπεσαν τα like στην 22χρονη και έχει πολλούς φανατικούς θαυμαστές στην Ελλάδα και μάλιστα, αθλητές. Φέτος κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Γιουτζίν με τις ομάδες σκυταλοδρομίες 4×100μ. και 4×400μ. των ΗΠΑ.
Στην Κω κάνει τις καλοκαιρινές της διακοπές η Αντζέλικα Μόζερ και ανέβασε φωτογραφίες από την επίσκεψή της στο «νησί του Ιπποκράτη». Και σίγουρα θα επισκέφθηκε τον κήπο του πατέρα της Ιατρικής. Αν μη τι άλλο, τη σημασία της υγείας τη ξέρει πολύ καλά η Ελβετίδα πρωταθλήτρια. Το 2021 είχε σπάσει το κοντάρι της και είχε ένα σοβαρό ατύχημα. Έκανε επέμβαση και μπόρεσε να επιστρέψει σε αυτό που αγαπάει, το επί κοντώ. Την ίδια χρονιά στον κλειστό είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Τόρουν.
Δεν χρειάζονται και πολλά λόγια για τον Γιουσέιν Μπολτ. Αν και καλύτερα είναι να ακούσει κανείς. Ο Τζαμαϊκανός θρυλικός σπρίντερ δοκιμάζει στο τραγούδι του. Το επίσημο βιντεοκλίπ είναι στον «αέρα»… «NJ- Cryptic World». «Μου ραγίζει η καρδιά που δεν πίστευαν σε μας. Ξέρεις όμως ποιος το έκανε;», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Ίνσταγκραμ.
Η Κύπρια πρωταθλήτρια του επί κοντώ Σκεύη Κρασιά αποφάσισε να παντρευτεί τον αγαπημένο της και ανέβασε φωτογραφίες με το νυφικό στο μυστήριο που έγινε στη Λεμεσό. Φέτος η 32χρονη αγωνίστηκε στο κυπριακό πρωτάθλημα στο «Τσίρειο» στάδιο στη Λεμεσό που ήταν 4η με 3,35μ. Μέχρι το 2018 έρχονταν πολλές φορές στην Ελλάδα για αγώνες, ενώ σταμάτησε στη συνέχεια και επέστρεψε το 2021. Το ατομικό της ρεκόρ είναι 3,90μ. και το είχε σημειώσει στην Αθήνα το 2017.
Ο Γκερντ Κάντερ ήρθε στην Ελλάδα και στην Αρχαία Ολυμπία με την ολυμπιακή «οικογένεια» στα πλαίσια της συνάντησης των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών. «Επίσκεψη στην Αρχαία Ολυμπία με την οικογένεια των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών (EOC)! Τι ιδιαίτερο μέρος! Ήταν έμπνευση να δω το μέρος που όλα ξεκίνησαν», έγραψε ο Εσθονός γίγαντας της δισκοβολίας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Ίνσταγκραμ ανεβάζοντας και μια φωτογραφία του. Ο 43χρονος σήμερα είχε αγωνιστεί για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα το 2004 στον προκριματικό. Τέσσερα χρόνια αργότερα στο Πεκίνο έγινε «χρυσός» ολυμπιονίκης, ενώ και το 2012 στο Λονδίνο κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.