Βρισκόμαστε στη χρυσή εποχή του σπριντ;
Μετά τη συνταξιοδότηση του Μπολτ, φαίνεται ότι γινόμαστε μάρτυρες μιας νέας χρυσής εποχής του σπριντ.
Όταν ο Γιουσέιν Μπολτ αποσύρθηκε μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2017, φαινόταν σαν μια δυσοίωνη εξέλιξη, αφού ο στίβος έχανε μια παγκόσμια διασημότητα.
Ποιος θα γέμιζε το κενό του;
Μετά τη συνταξιοδότηση του Μπολτ, φαίνεται ότι γινόμαστε μάρτυρες μιας νέας χρυσής εποχής του σπριντ. Μία σειρά από νεαρούς άνδρες και γυναίκες σπρίντερ, έχουν «κάνει τα μέχρι τώρα ανέγγιχτα ρεκόρ να φαίνονται ξαφνικά εφικτά», σημειώνει το outsideonline.com.
«Αυτή τη στιγμή, μπορεί να μην υπάρχει σπρίντερ πιο ταλαντούχος από τον Έριιον Νάιτον», ο οποίος κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους έχει καταρρίψει τα παγκόσμια ρεκόρ του Μπολτ κάτω των 18 και κάτω των 20 ετών στα 200 μέτρα (…) και να μην παραλείψουμε τον Λετσίλε Τεμπόγκο από την Μποτσουάνα που σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ κάτω των 20 ετών στα 100 μέτρα ανδρών», αναφέρεται.
Την ίδια ώρα ο Νόα Λάιλς θα φύλαγε την πιο φανταχτερή γιορτή στον αγώνα των 200 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στον Γιουτζίν τον περασμένο μήνα. Όταν ο χρόνος «ενημερώθηκε στο 19.31, ο Λάιλς έσκισε το πουκάμισό του» (σ.σ. 19.32 ήταν το ρεκόρ του Μάικλ Τζόνσον από το 1996).
Φυσικά, όταν πρόκειται για παράλογα ρεκόρ στα σπριντ, «κανένας αθλητής δεν έχει κάνει περισσότερα από τη Σίντνεϊ ΜακΛάφλιν, την 23χρονη Αμερικανίδα που τον περασμένο χρόνο κατέρριψε επανειλημμένα το δικό της παγκόσμιο ρεκόρ στα 400 εμπόδια», σημειώνει το outsideonline.com.
«Το παράλογο προσωπικό της καλύτερο ρεκόρ με 50,68 έχει εμπνεύσει εικασίες για το τι θα μπορούσε να κάνει στο “κανονικό” 400, χωρίς εμπόδια», τονίζεται.
Να σημειωθεί ότι ο Κάρστεν Γουόρχολμ, ο Νορβηγός χρυσός Ολυμπιονίκης στα 400 μέτρα με εμπόδια, παραπονέθηκε ότι όλη η διαφημιστική εκστρατεία σχετικά με το προωθητικό αποτέλεσμα των σούπερ σπάικς της Nike «αφαιρεί την αξιοπιστία από το άθλημά μας».
«Αλλά ο Γουόρχολμ, ο οποίος είναι αθλητής της Puma, μπορεί απλώς επιμένει στον χορηγό του σε ένα άθλημα όπου τα συμβόλαια από μεγάλες μάρκες υποδημάτων εξακολουθούν να είναι η κύρια πηγή εισοδήματος των αθλητών», καταλήγει ο άρθρο.
Διαβάστε επίσης: